Värikäs kasvisjuustokakku

45 min + hyytyminen

6-8 annosta

Ainesosat

Pohja
200 g LU Digestive –keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte
3 liivatelehteä
400 g Philadelphia Light –tuorejuustoa Garlic and Herbs
2 dl ranskankermaa
2 tl sinappia
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
1 punainen paprika
200 g kesäkurpitsaa
1 punasipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
10 kivetöntä Kalamata-oliivia
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria

Koristeluun
tuoretta basilikaa ja rucolaa tai parsaa

Valmistusohjeet

Murskaa keksit tehosekoittimessa.  Sulata voi ja sekoita joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 22 cm).

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuuston joukkoon ranskankerma, sinappi, paprikajauhe ja suola. Tarkista maku. Liuota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä vuoka kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprika, kesäkurpitsa ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä noin 10 min. Sekoita kasvisten joukkoon lopuksi oliivit ja mausteet. Jäähdytä. Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Lusikoi pinnalle kasvisseos ja viimeistele pinta basilikalla, rucolalla ja parsalla.

Vinkki

Itse kakun ja kasvikset voi tehdä valmiiksi jo edeltävänä päivänä, mutta kasvikset kannattaa laittaa kakun päälle vasta hetki ennen tarjoilua.