TUCky Road

30 min

4 annosta

Ainesosat

100g TUC-keksejä

Karamelli
225 g voita
2 dl ruokosokeria
1/2 dl siirappia

Koristeluun
1 tl sormisuolahiutaleita
200 g Marabou Mörk -suklaata
2 dl minivaahtokarkkeja
1 dl kuorellisia manteleita
70 g pistaasipähkinöitä, kuorittuna

Valmistusohjeet

Vuoraa korkeareunainen leivinpelti (n. 30 x 20 cm) leivinpaperilla. Levitä TUC-keksit tasaiseksi kerrokseksi pellin pohjalle. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä karkeiksi muruiksi. Leikkaa pistaaseja ja manteleita hieman pienemmiksi.

Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kasarissa sileäksi seokseksi. Sekoita koko ajan. Nosta lämpötilaa. Anna karamellin porista hiljaa, kunnes se on paksua ja maitokahvin väristä. Sekoita välillä. Testaa, onko karamelliseos valmis: tiputa teelusikallinen seosta jääkylmään veteen. Valmis karamelli on kovaa ja rapsakkaa.

Kaada kuuma karamellimassa TUC-keksien päälle. Lisää heti perään suklaarouhe ja lopuksi vaahtokarkit ja pähkinät. Jäähdytä huoneenlämmössä jähmeäksi.