TUCky Road
30 min
4 annosta
Ainesosat
100g TUC-keksejä
Karamelli
225 g voita
2 dl ruokosokeria
1/2 dl siirappia
Koristeluun
1 tl sormisuolahiutaleita
200 g Marabou Mörk -suklaata
2 dl minivaahtokarkkeja
1 dl kuorellisia manteleita
70 g pistaasipähkinöitä, kuorittuna
Karamelli
225 g voita
2 dl ruokosokeria
1/2 dl siirappia
Koristeluun
1 tl sormisuolahiutaleita
200 g Marabou Mörk -suklaata
2 dl minivaahtokarkkeja
1 dl kuorellisia manteleita
70 g pistaasipähkinöitä, kuorittuna
Valmistusohjeet
Vuoraa korkeareunainen leivinpelti (n. 30 x 20 cm) leivinpaperilla. Levitä TUC-keksit tasaiseksi kerrokseksi pellin pohjalle. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä karkeiksi muruiksi. Leikkaa pistaaseja ja manteleita hieman pienemmiksi.
Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kasarissa sileäksi seokseksi. Sekoita koko ajan. Nosta lämpötilaa. Anna karamellin porista hiljaa, kunnes se on paksua ja maitokahvin väristä. Sekoita välillä. Testaa, onko karamelliseos valmis: tiputa teelusikallinen seosta jääkylmään veteen. Valmis karamelli on kovaa ja rapsakkaa.
Kaada kuuma karamellimassa TUC-keksien päälle. Lisää heti perään suklaarouhe ja lopuksi vaahtokarkit ja pähkinät. Jäähdytä huoneenlämmössä jähmeäksi.
Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kasarissa sileäksi seokseksi. Sekoita koko ajan. Nosta lämpötilaa. Anna karamellin porista hiljaa, kunnes se on paksua ja maitokahvin väristä. Sekoita välillä. Testaa, onko karamelliseos valmis: tiputa teelusikallinen seosta jääkylmään veteen. Valmis karamelli on kovaa ja rapsakkaa.
Kaada kuuma karamellimassa TUC-keksien päälle. Lisää heti perään suklaarouhe ja lopuksi vaahtokarkit ja pähkinät. Jäähdytä huoneenlämmössä jähmeäksi.