TUC-sipulipelti

4-6 hlölle

Ainesosat

1 pkt (n. 30 kpl) LU TUC Paprika -keksejä
3 keskikokoista sipulia
2 rkl rypsiöljyä
1 päärynä
3 rkl balsamiviinietikkaa
100 g (½ pkt) Philadelphia Original -tuorejuustoa
2 kourallista babypinaattia, suikaloituna
100 g emmentaljuustoraastetta

Valmistusohjeet

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuumenna rypsiöljy pannussa keskilämmöllä ja levitä sipulirenkaat pannulle paahtumaan. Anna hautua miedolla lämmöllä pehmeiksi ja kullankeltaisiksi noin 20 min. Kuutioi päärynä 1x1cm kuutioiksi. Kun sipuli on pehmennyt pannulla, nosta lämpöä ja lisää päärynäkuutiot ja balsamiviinietikka sekaan. Kiehauta sekoitellen koko ajan. Nosta liedeltä.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele TUC-keksit Philadelphia-tuorejuustolla ja asettele ne tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jaa sipulipaistos TUC-kekseille ja ripottele pinaattisuikaleet päälle. Viimeistele juustoraasteella ja paahda uunissa 3–5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoamista.