TUC-rapucocktailpalat

10 hlölle

Ainesosat

Ainesosat:
1 pkt (n. 30 kpl) LU TUC Original -keksejä
5 dl vettä
2 tl hienoa merisuolaa
200 g pakastekatkarapuja
2 kpl paahdettuja, säilöttyjä paprikoita
2 rkl hienonnettua punasipulia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ valkosipulin kynsi
2 tl sinappia
1 rkl majoneesia
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl Worcestershire-kastiketta
ripaus cayennenpippuria
mustapippuria myllystä

Koristeluun:
2 rkl kapriksia
1 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet

Valmista rapujen sulatusliemi: Liuota 2 tl hienoa merisuolaa lämpimään
veteen. Lisää pakasteravut ja sekoita. Anna rapujen sulaa liemessä hitaasti sillä välin, kun valmistelet cocktailkastikkeen.

Valuta paahdetut paprikat liemestä ja kuivaa niitä kevyesti painelemalla
talouspaperilla. Suikaloi ohuesti ja leikkaa suikaleet poikittain, jotta saat
pienenpieniä paprikakuutioita. Laita kulhoon. Lisää punasipuli, ruohosipuli ja raasta sekaan puolikas valkosipulin kynsi. Sekoita. Lisää sinappi, majoneesi sekä mausteet.

Valuta sulaneet ravut. Ota puolet (kauneimmat) pyrstöt sivuun tarjoilua varten ja leikkaa loput hienoksi muruksi, sekoita cocktailkastikkeeseen. Tarkista maku.

Tee rapeat kaprikset: Kuumenna öljy pienessä kasarissa kuumaksi.
Valuta kaprikset ja kuivaa talouspaperin välissä, laske reikäkauhalla
öljyyn ja friteeraa (n. 1 min.) kunnes kaprikset ovat rapeita. Nosta
reikäkauhalla puhtaan talouspaperin päälle kuivumaan.

Tarjoilu: Laita kekseille lusikallinen rapucocktailia ja aseta päälle
pari ravunpyrstöä. Koristele kapriksilla ja tarjoa.