TUC- punajuurikakku

10 hlölle

Ainesosat

Vajaa 1 pkt (25 kpl) LU TUC Original -keksejä
3 keitettyä, kuorittua punajuurta (n. 350 g)
150 g ranskankermaa
2 rkl kapriksia
1 tl tuoretta, raastettua piparjuurta
mustapippuria myllystä
n. ½ tl suolaa
4 dl kermaa
1 sitruunan mehu
4 liivatetta

Koristeluun:
125 g sinihomejuustoa
LU TUC Original -keksejä
vesikrassia tai rucolaa

Lisäksi:
suorakaiteen muotoinen, noin 30 cm pitkä leipävuoka ja kelmua

Valmistusohjeet

Vuoraa leipävuoka kelmulla siten, että kelmu ylittää reunat n. 5 cm verran. Voit laittaa tarvittaessa enemmän kuin yhden kerroksen kelmua.

Leikkaa yksi punajuuri ohuenohuiksi viipaleiksi ja laita sivuun, soseuta loput punajuuret. Sekoita punajuurisose ranskankerman joukkoon. Hienonna kaprikset ja lisää ne sekä piparjuuri punajuurikreemiin, mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kiehauta sitruunan mehu pienessä kasarissa, purista liivatteista vesi ja liuota ne mehuun, sekoita hyvin. Valuta liivateliuos ohuena norona kerman sekaan, sekoita huolellisesti ja kääntele seos lopuksi punajuurikreemin joukkoon.

Lado vuoan pohjalle viisi TUC-keksiä pinta alaspäin. Lusikoi päälle
punajuuritäytettä, levitä noin 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi ja lisää sitten 5–6 punajuuriviipaletta perättäin vuokaan ja painele ne kevyesti täytteeseen. Lusikoi taas hieman punajuuritäytettä, asettele seuraavaksi viisi keksiä ja jatka näin kunnes kaikki täyte on käytetty. Käännä kelmujen reunat kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

Tarjoilu:
Avaa kelmu kakun päältä ja kumoa vuoka tarjoiluvadille. Nosta vuoka ja poista kelmu kakun päältä. Koristele vesikrassilla, murennetuilla kekseillä ja murustetulla sinihomejuustolla. Halutessasi voit korvata sinihomejuuston feta-juustolla.