TUC-lohikakku

12 hlölle

Ainesosat

Ainesosat:
1½ pkt (48 kpl) LU TUC Original -keksejä
250 g lämminsavulohta
1 iso tuubi (300 g) mätitahnaa
1 dl tilliä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
150 g ranskankermaa
4 dl kermaa
1 sitruunan mehu
6 liivatetta

Koristeluun:
n. 40 g lohenmätiä
n. 60 g babypinaattia
tilliä

Lisäksi:
suorakaiteen muotoinen,
noin 30 cm pitkä leipävuoka
ja kelmua

Valmistusohjeet

Vuoraa leipävuoka kelmulla siten, että kelmu ylittää
reunat n. 5 cm verran. Voit laittaa tarvittaessa enemmän
kuin yhden kerroksen kelmua.

Murenna lämminsavulohi kulhoon. Lisää mätitahna, hienonnetut
yrtit ja ranskankerma. Sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta
sitruunan mehu pienessä kasarissa, purista liivatteista vesi ja liuota ne
sitruunan mehuun, sekoita hyvin. Valuta liivateliuos ohuena norona
kermavaahtoon, sekoita hyvin. Käännä kermavaahto tahnaan.

Lado vuoan pohjalle viisi keksiä pinta alaspäin. Lusikoi päälle lohitäytettä, levitä noin 1 cm paksuksi kerrokseksi ja lisää sitten seuraavat viisi keksiä. Jatka näin kunnes kaikki täyte on käytetty. Käännä kelmujen reunat kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa
ainakin 4 tuntia.

Tarjoilu: Avaa kelmu kakun päältä ja kumoa vuoka tarjoiluvadille.
Nosta vuoka ja poista kelmu kakun päältä. Koristele
babypinaatilla, tillillä ja lohenmädillä.