RITZ sipulikreemillä

(n. 50 kpl)

Ainesosat

1 pkt Ritz (56 kpl) Original -suolakeksejä

Kreemi:
350 g salottisipulia
¼ dl fariinisokeria
50 g voita
1 dl saksanpähkinöitä
1 ½ dl vettä
200 g maustamatonta Philadelphia Classic -tuorejuustoa
1 rkl sitruunan mehua
n. 1 tl suolaa

Koristeluun:
granaattiomenan siemeniä
10 saksanpähkinää
1 ruukku tuoretta minttua
granaattiomenasiirappia tai balsamicosiirappia

Valmistusohjeet

Ripottele fariinisokeri pieneen uunivuokaan. Puolita salottisipulit kuorineen ja laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin vuokaan, höylää voita päälle ja ripottele saksanpähkinät sipuleiden ympärille. Lisää vesi ja laita uunin keskiosaan paahtumaan, kunnes sipulit ovat haarukalla painettaessa aivan pehmeitä ja kuoret ruskistuneet. Nosta vuoka jäähtymään.

Nypi sipuleiden kuoret pois ja kaavi koko vuoan sisältö sekoittimen kannuun (teho-/sauvasekoitin). Lisää tarvittaessa vuokaan tilkka kuumaa vettä, jotta saat kaavittua mukaan kaiken siirappimaisen kastikkeen vuoan pohjasta. Lisää tuorejuusto, sitruunan mehu ja soseuta sileäksi. Mausta suolalla ja pakkaa pursotuspussiin.

Tarjoilu:
Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi muruksi. Pursota tai levitä sipulikreemiä Ritz-suolakekseille, ripottele päälle pähkinärouhetta ja granaattiomenan siemeniä ja viimeistele muutamalla tipalla siirappia sekä tuoreilla mintun lehdillä. Tarjoa heti.

Voit valmistella sipulikreemin jopa 2 päivää ennen tarjoamista, kunhan säilytät sen kylmässä esimerkiksi kertakäyttöisessä pursotinpussissa tiiviisti suljettuna.