Raparperi-mansikka-juustokakku

Ainesosat

Pohja
• 300 g LU Digestive -keksejä
• 100 g voita

Täyte
• 900 g maustamatonta Philadelphia Classic –tuorejuustoa 10 kpl liivatelehtiä
• 2,5 dl vispikermaa
• 4 1⁄4 dl tomusokeria
• 1 1⁄4 dl sokeria
• 1 appelsiini, mehu ja raastettu kuori
• 2 tl vaniljasokeria
• 250 g mansikoita
• 100 g keitettyä raparperia

Koristeluun
• Kotimaisia mustikoita, mansikoita ja vadelmia
• Isokokoiseen juustokakkuun tarvitset irtopohjavuoan, jonka halkaisija on 24 cm. Matalaan juustokakkuun tarvitset irtopohjavuoan halkaisijaltaan 26 cm.

Valmistusohjeet

Vaihe 1 – pohja
Levitä leivinpaperi irtokakkuvuoan pohjalle, näin kakku on helpompi irrottaa myöhemmin vuoasta. Sulata voi kattilassa. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa tai pussissa esim. kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Käytä painelussa apuna lusikkaa, jotta saat tasaisemman pinnan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaihe 2 – täyte
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Keitä raparperi ja sokeri kattilassa noin 10 min. ajan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita raparperin sekaan, nosta kattila liedeltä jäähtymään. Kaada kulhoon Philadelphia-tuorejuusto, appelsiinimehu ja raastettu kuori. Lisää sekaan vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseoksen sekaan. Soseuta noin 200 g mansikoita ja sekoita raparperin joukkoon, lisää sekaan ripaus sokeria. Kaada tuorejuustoseos mansikkaraparperiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Vaihe 3 – koristelu
Kun täyte on jäähtynyt, irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluastiaan. Koristele kakku mustikoilla, lopuilla mansikoilla ja vadelmilla.