Puolukkajuustokakut laseissa

60 min + hyytyminen

4 annosta

Ainesosat

Pohja
200 g LU Bastogne –keksejä
1/2 tl inkivääriä

Juustotäyte
2 liivatelehteä
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl vaniljajogurttia
1 vaniljatangon siemenet
0,5 dl sitruunamehua

Puolukkasose
1 liivatelehti
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl puolukkamehua tai vettä

Koristeluun
puolukoita

Valmistusohjeet

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon jauhettu inkivääri. Lusikoi noin puolet keksiseoksesta neljän lasin pohjalle. Laita 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa juusto, jogurtti ja vaniljatangon siemenet vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita puristetut liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita liivate ohuena nauhana juustoseokseen. Lusikoi juustotäyte laseihin keksikerroksen päälle.

Valmista puolukkasose. Laita 1 liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat ja sokeri sauvasekoittimella. Kuumenna puolukkamehu ja sekoita kuivaksi puristettu liivatelehti kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana puolukkasoseen joukkoon. Sekoita hyvin.

Lusikoi loput keksiseoksesta laseihin juustotäytteen päälle ja jaa sen jälkeen puolukkasose keksikerroksen päälle. Nosta lasit jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele annokset puolukoilla.