Oreo-suklaakakku

Ainesosat

SUKLAAKAKKUPOHJA
4 dl vehnäjauhoja
2 dl hienoa ruokosokeria (tai kidesokeria)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g Marabou-suklaata
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl kahvia
1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

OREO COOKIES & CREAM -TÄYTE
200 g voita
3 dl tomusokeria
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
75 g murskattuja Oreo Original -keksejä

SUKLAAGANACHE
100 g Marabou-suklaata
50 g kuohukermaa

KORISTELUUN
Oreo Original -keksejä
Mini Oreo -keksejä

Valmistusohjeet

SUKLAAKAKKUPOHJAN VALMISTUS
Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi paakkujen välttämiseksi. Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja kahvi. Yhdistä seokset taikinaksi. Lisää lopuksi öljy ja suklaasula nauhana. Sekoita hyvin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku on valmis kun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei jää taikinaa.

Käännä valmis kakkupohja ylösalaisin leivinpaperin päälle. Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia ja irrota vuoan reunat.

OREO COOKIES & CREAM -TÄYTTEEN VALMISTUS
Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön ajoissa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi noin 10 min. Notkista tuorejuusto haarukalla ja lisää kerralla joukkoon. Pyöräytä vatkaimella tai yleiskoneella muutamalla pyöräyksellä sekaisin. Älä enää vatkaa, ettei täyte juoksetu.

Murskaa Oreo-keksit pakastepussin sisällä kaulimella tai monitoimikoneella hienoksi muruksi. Sekoita keksimurut täytteen joukkoon kevyesti nuolijalla. Ota 1/5 täytettä sivuun kakun koristeluun.

SUKLAAGANACHEN VALMISTUS
Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja kaada suklaiden päälle. Anna olla hetki ja notkista suklaakastike nuolijalla. Anna jäähtyä hetki.

KAKUN KOKOAMINEN
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Voit laittaa kakun hetkeksi myös pakkaseen, jolloin leikkauspinnasta tulee tasaisempi. Tarvittaessa leikkaa kakun pääliosa tasaiseksi. Leikkaa kakku kahteen osaan.

Kasaa kakku samaan irtopohjavuokaan. Laita kakun kansi alimmaiseksi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Lusikoi Oreo-täyte vuokaan ja tasoita. Nosta kakkupohja päälle. Paina tiiviiksi. Anna olla jääkaapissa yön yli.

Levitä suklaaganache kakun päälle, ja laita kakku jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Poista vuoan reunat ja leivinpaperi. Koristele kakku Oreo-kekseillä ja -täytteellä.