Oreo-marjapallo

30 min. + jäähdytys 4h

10:lle

Ainesosat

Marjapallo:
• 6 dl punaisia pakastemarjoja, esim. vadelmia, punaherukoita tai mansikoita
• 2 pkt Oreo –keksejä
• 2,5 l vaniljajäätelöä

Marjakastike:
• 1 ½ dl punaista mehutiivistettä, esim. karpalo tai puolukka
• 1 dl vettä
• 1 rkl maissitärkkelystä

Suklaakastike:
• 2 dl kermaa
• 1 levy (100g) Marabou Premium -tummaa suklaata

koristeluun:
• 70 g kuorellisia manteleita
• 100 g pakastekarpaloita
• 1 dl kuivattuja karpaloita

Valmistusohjeet

Nosta pakastemarjat huoneenlämpöön pehmenemään. Vuoraa pyöreä, halkaisijaltaan n. 22 cm kulho lomittaisilla paloilla kelmua niin, että kelmu tulee reilusti kulhon yli.

Ota 6 kpl Oreo-keksejä sivuun koristelua varten ja hienonna loput yleiskoneessa karkeaksi muruksi. Leikkaa jäätelö kuutioiksi ja laita toiseen kulhoon. Lisää Oreo-murut ja marjat jäätelöön ja sekoita käsivatkaimella tai nuolijalla. Kumoa jäätelöseos kelmulla vuorattuun kulhoon tiiviiksi, korkeaksi keoksi. Nosta kelmun liepeet ylös jäätelön päälle ja kiristä yhteen, jotta jäätelö peittyy kokonaan. Muotoile käsien välissä pallon muotoon ja laita kulhossa pakastimeen jäähtymään ainakin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Valmista marjakastike yhdistämällä kaikki ainekset kasarissa. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja keitä vielä minuutin ajan. Tee suklaakastike sulattamalla paloiteltu suklaa kerman kera miedolla lämmöllä. Jäähdytä kastikkeet huoneenlämpöisiksi.

Pilko manteleita veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ota marjajäätelöpallo pakastimesta ja poista kelmu. Laita pallo syvälle tarjoiluvadille ja valuta päälle suklaa- ja marjakastikkeita. Koristele rouhituilla pähkinöillä, kuivatuilla ja jäisillä karpaloilla ja viimeistele pilkotuilla Oreo-kekseillä.