Oreo-marjakori

30 min. + jäähtyminen

12 marjakoria

Ainesosat

suklaakorit:
• 2 pkt Oreo –keksejä
• 50 g voita, sulatettuna
• ¼ dl kylmää vettä

mustikkakreemi:
• 2 dl mustikoita
• 2 rkl hienoa sokeria
• 2 rkl vettä
• 2 dl turkkilaista jogurttia
• 2 dl kermaa
• 2 rkl tomusokeria

koristeluun:
• 1 dl punaista mehua
• 1 ½ liivatelehteä
• tuoreita marjoja, kuten mustikoita ja karhunvatukoita

lisäksi:
• 1 silikoninen tai peltinen muffinivuoka

Valmistusohjeet

Jauha Oreo–keksit hienoksi muruksi yleiskoneessa, lisää voi ohuena norona ja lopuksi vesi niin, että seos muodostuu tahmeaksi taikinaksi.

Jos käytät peltistä muffinivuokaa, vuoraa pohjat ja reunat leivinpaperista leikkaamillasi sopivan kokoisilla paloilla. Silikonivuoan voi ottaa käyttöön sellaisenaan. Muotoile kostutetuin sormin taikinasta muffinivuokaan ohuet,


mutta tiiviit kakkukupit pohjaa ja reunoja myöten. Tasoita sormin. Jäähdytä pakastimessa noin tunnin ajan.

Valmista täyte laittamalla mustikat, hieno sokeri ja vesi pieneen kasariin. Kiehauta ja keitä kunnes sokeri on liuennut. Soseuta marjat ja paina siivilän läpi sileäksi mustikkapyreeksi. Käännä mustikkapyre turkkilaiseen jogurttiin. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, lisää jogurtin sekaan ja mausta tomusokerilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Lämmitä mehu ja liuota vedestä puristellut liivatteet mehuun kiilteeksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lusikoi tai pursota marjakreemi Oreo-koreihin. Paina kreemin pintaan tuoreita marjoja ja viimeistele sivelemällä leivosten pinnat mehukiilteellä. Jäähdytä ja tarjoa.