Oreo-kirsikkakakku

30 min. + jäähdytys 4h

8:lle

Ainesosat

• 1 pkt Oreo-keksejä
• 50 g margariinia tai voita

Täyte:
• 200 g rahkaa
• 1 dl tomusokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 prk hapankirsikoita (tai tuoreita kirsikoita + 3 rkl punaista mehua)
• 4 liivatelehteä
• 2 dl kermaa

koristeluun:
• tuoreita kirsikoita

Valmistusohjeet

Murskaa Oreo-keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija 15-18 cm).

Valuta kirsikat säilöntäliemestä, säästä kuitenkin liemi ja laita sivuun. Soseuta kirsikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi soseeksi, lisää tarvittaessa pikku tilkka (max. ½ dl) kirsikkalientä, jotta hedelmät soseutuvat. Ota ½ dl kirsikkasoseesta sivuun koristelua varten.

Sekoita rahkan joukkoon loput kirsikkasoseesta, sokeri sekä vaniljasokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna 3 rkl kirsikkamehua kasarissa ja liota vedestä puristellut liivatelehdet liemeen. Anna jäähtyä hetken. Lisää liivateliuos täytteeseen ohuena norona koko ajan sekoittaen ja kääntele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tiputa kakun loput kirsikkasoseesta lusikalla kakun pintaan ja vedä lopuksi tikulla tai haarukalla kakkuun spiraalin muotoinen kuvio. Peitä kakku kelmulla ja jäähdytä kakkua ainakin 4h tai yön yli.

Koristele hyytynyt kakku tuoreilla kirsikoilla juuri ennen tarjoilua.