Oreo-Freakshake (kurpitsainen friikkipirtelö)

15 min.

4:lle

Ainesosat

Kurpitsasiirappi:
• 2 dl keitettyä ja soseutettua kurpitsaa
• 1 dl sokeria
• ¾ dl vettä
• ½ tl kanelia

Pirtelö:
• 0,6 l vaniljajäätelöä
• n. 2 dl maitoa
• 8 kpl Oreo-keksejä

koristeluun:
• puisia grillivarrastikkuja
• 4 kpl Oreo-keksejä
• 2 kpl Marabou Dubbel Nougat –suklaapatukkaa
• 100 g Marabou Black -salmiakkisuklaata
• n. 3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
• n. 4 rkl suklaakastiketta
• kermavaahtoa
• 4 kpl Marabou-maitosuklaanappeja

Valmistusohjeet

Valmista ensin kurpitsasiirappi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä 2 minuuttia ja nosta sitten liedeltä. Valuta hieman jäähtynyt sokeriliemi ohuena norona kurpitsasoseeseen ja mausta kanelilla.

Valmistele koristeet: lyhennä varrastikkuja niin, että ne ovat 5 cm laseja korkeampia. Seivästä kuhunkin yksi Oreo-keksi. Paloittele Dubbel Nougat –suklaapatukat ja laita jokaiseen varrastikkuun muutama pala suklaata.

Rouhi Marabou Black -salmiakkisuklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sivele pirtelölasien ulkoreunaan reilusti lemon curd –tahnaa ja töpötä suklaarouhetta tahnaan. Valuta seuraavaksi suklaakastiketta lasien sisäreunoille. Annostele jokaiseen lasiin 2 rkl kurpitsasiirappia.

Tee pirtelö laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttamalla ne sileäksi.
Jaa pirtelö laseihin siirapin päälle. Viimeistele kermavaahdolla, Oreo-varrastikuilla ja suklaanapeilla. Tarjoa heti.