Mustikkajuustokakku

Ainesosat

Pohja
• 300 g LU Digestive -keksejä
• 100 g voita
Täyte
• 900 g maustamatonta Philadelphia Classic –tuorejuustoa
• 6 kpl liivatelehtiä
• 2 tl vaniljasokeria
• 400 g kotimaisia mustikoita
• 1 dl laimennettua mustaviinimarjamehua
• 1 1⁄4 dl sokeria
• 2,5 dl vispikermaa
Koristeluun
• Karhunvatukkaa, syötäviä orvokkeja ja kotimaisia mustikoita

Valmistusohjeet

Vaihe 1 – pohja
Levitä leivinpaperi irtokakkuvuoan pohjalle, näin kakku on helpompi irrottaa myöhemmin vuoasta. Sulata voi kattilassa. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa tai pussissa esim. kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun
irtopohjavuoan pohjalle. Käytä painelussa apuna lusikkaa, jotta saat tasaisemman pinnan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaihe 2 – täyte
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Lämmitä mustaviinimarjamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita mehun sekaan, nosta kattila liedeltä jäähtymään. Soseuta noin 300 g mustikoita ja sekoita viinimarjamehun sekaan kattilassa. Kaada Philadelphia-tuorejuusto kulhoon ja notkista lusikalla. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lisää sekaan 50 g kokonaisia mustikoita ja vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Vaihe 3 – koristelu
Kun täyte on jäähtynyt, irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluastiaan. Koristele kakku karhunvatukoilla, orvokeilla ja lopuilla mustikoilla.