Luumut paahdetulla Digestive-pähkinä-murulla

6 hlölle

Ainesosat

6 kpl LU Digestive -keksejä (paketissa 27 kpl)
8 tuoretta luumua, aprikoosia tai persikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 dl portviiniä
½ dl vettä
½ dl kuorittuja ja murskattuja pistaasipähkinöitä

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai mascarponevaahtoa

Valmistusohjeet

Puolita luumut ja poista kivi. Aseta puolikkaat leikkauspinta ylöspäin rautapannuun tai uunivuokaan. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaada portviini ja vesi astian pohjalle.

Paahda 200-asteisen uunin keskiosassa kunnes (hedelmistä riippuen 35–45 minuuttia) luumut ovat pinnastaan paahtuneet ja pehmeät.

Murskaa keksejä reiluiksi muruiksi ja levitä pistaasipähkinöiden kanssa leivinpaperille. Kun hedelmät ovat valmiit, nosta ne pois uunista ja laita keksinmurut uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pähkinät ja keksit rapeutuvat.

Ripottele paahdettu Digestive-pähkinä-muru hedelmien päälle ja tarjoa joko jäätelön tai mascarponevaahdon kanssa. Muista lusikoida lautasille myös uunipannun pohjalle tiivistynyttä herkullista luumu-portviinisiirappia!