Juustokakku ilman liivatetta

90 min + jäähdytys

10 annosta

Ainesosat

Pohja
200 g LU Digestive –keksejä
3 tl     sokeria
100 g voita

Täyte
600 g Philadelphia Original –tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoa
3  kananmunaa
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
150 g (1 prk) ranskankermaa

Päälle
150 g ranskankermaa
3 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Valmistusohjeet

Jauha LU Digestive –keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Paista 150 asteisessa uunissa 10 min.

Valmista pohjan paistuessa täyte. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokeri ja vehnäjauho. Lisää kananmunat tuorejuustomassaan yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen kanamunan lisäämisen jälkeen. Sekoita sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu juustoseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi ranskankerma.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Paista 160 asteisessa uunissa noin tunti.

Päällinen
Sekoita ranskankerman joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Levitä seos juustokakun pinnalle tasaisesti ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Jäähdytä kakku jääkaapissa hyvin mielellään seuraavaan päivään ennen kuin irrotat kakun vuoasta.