Digestiven amerikkalainen juustokakku

20 min. + paistaminen 45 min.

8 annosta

Ainesosat

Pohja:

200 g LU Digestive –keksejä
50 g margariinia tai voita, sulattetuna

Täyte:

400 g Philadelphia –juustoa
1 ½ dl sokeria
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Päälle:

2 prk (280g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

tuoreita marjoja, esim. vadelmia ja mustikoita
sitruunan kuorta

Valmistusohjeet

Jauha Digestive-keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22cm) pohjalle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista pohjan paistuessa täyte. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuustomassaan yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen keltuaisen lisäämisen jälkeen. Lisää sitruunamehuja sitruunan raastettu kuori juustoseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele nuolijalla tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Sekoita sokerit ranskankermaan, levitä kuuman juustokakun päälle tasaisesti ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Jäähdytä kakku kokonaan ennen irtopohjavuoan irroittamista ja koristele marjoilla ja sitruunan kuoresta leikatuilla suikeroilla.