Bastogne-tryffelit

(n. 18 kpl)

Ainesosat

½ pkt (10 kpl) Café au LU Bastogne -keksejä (paketissa 22 kpl)
1 levy (185 g) Marabou Vit -valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa
4 kuivattua aprikoosia
½ dl kuivattuja karpaloita
6 taatelia
½ dl hasselpähkinöitä
1 appelsiinin kuori

Valmistusohjeet

Valmista valkosuklaatryffelitäyte: Riko valkosuklaa paloiksi ja laita kulhoon vesihauteen ylle sulamaan. Sulata sileäksi koko ajan sekoitellen. Nosta lopuksi kulho vesihauteen päältä. Sekoita mascarponejuusto sulaan valkosuklaaseen lusikallinen kerrallaan. Pilko kuivat hedelmät ja pähkinät ja sekoita valkosuklaaseokseen. Anna levähtää ja jähmettyä hieman huoneenlämmössä.

Jauha Bastogne-keksit yleiskoneessa muruksi ja levitä ne laakealle keittolautaselle.

Valmista tryffelit yksitellen seuraavasti: Ota teelusikallinen valkosuklaatryffelitäytettä ja tiputa nokare keksimuruun. Pyörittele palloa muruissa kunnes se on kokonaan niiden peitossa. Muotoile vielä tryffeliä kevyesti käsin, jotta saat tasaisen pyöreän pallon. Tee kaikki Bastogne-tryffelit näin ja anna niiden jähmettyä hetki jääkaapissa.

Anna tryffeleiden lämmetä puolisen tuntia huoneen lämmössä ennen tarjoilua.