Bastogne-appelsiinimalja

30 min

6 annosta

Ainesosat

Sitruunavaahto:




2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone -juustoa
1 dl lemon curdia
2 tl vaniljasokeria 

Lisäksi:




6 kpl LU Bastogne –keksejä
3 appelsiinia
50 g Marabou Premium -tummaa suklaata (tai Marabou appelsiinikrokantti-suklaata)
80 g rouhittuja manteleita

Valmistusohjeet

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon nuolijalla käännellen mascarpone, lemon curd ja vaniljasokeri.


Murskaa Bastogne-keksit. ”Fileeraa” appelsiinilohkot kalvottomiksi: leikkaa hedelmän molemmista päistä pois ohut viipale ja aseta appelsiini leikkuulaudalle. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä pois niin, että kuoren valkoinen kalvo irtoaa myös. Leikkaa appelsiinin viipaleet veitsellä valkoisten kalvojen väleistä.


Kokoa jälkiruoka kerroksittain maljoihin, viimeistele rouhitulla suklaalla ja tarjoa heti.