Appelsiinimalja

30 min

4-6 annosta

Ainesosat

Sitruunavaahto
2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 dl lemon curdia
2 tl vaniljasokeria

Väliin
6 kpl LU Bastogne –keksiä
4 appelsiinia
50 g Marabou Premium tummaa suklaata rouhittuna
80 g suolamanteleita rouhittuina
ripaus chilijauhetta viimeistelyyn

Valmistusohjeet

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rauhallisesti käännellen mascarpone, lemon curd ja vaniljasokeri.

Murskaa Bastogne-keksit. "Fileeraa" appelsiinilohkot kalvottomiksi (leikkaa hedelmän molemmista päistä pois ohut viipale. Aseta appelsiini leikkuulautaa vasten ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä siten, että ohut kalvo kuoren alla irtoaa myös. Irrottele veitsellä sitten lohko kerrallaan irti kalvoista.)

Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokamaljoihin. Ripottele viimeisenä pinnalle chilijauhetta. Tarjoile heti!