Kuluttajapalvelu

Me Mondelezilla uskomme, että voit nauttia siitä mitä syöt ja silti noudattaa terveellisiä elintapoja.  Seuraamme tiiiviisti ravitsemusasioiden kehitystä ja olemme parantaneet tuotteiden koostumusta viimeisten kymmenen vuoden aikana. Lue alta lisää ravitsemuksesta, tuotteiden GDA-arvoista ja erikoisruokavalioista.


Ravitsemustietoa
Seuraamme tiiiviisti ravitsemusasioiden kehitystä ja olemme parantaneet tuotteiden koostumusta viimeisten kymmenen vuoden aikana. Tarjolla on laaja valikoima keksejä, jossa tyydyttynyttä rasvaa on korvattu joko kokonaan rypsiöljyllä tai valtaosin pehmeällä rasvalla.
Myös täysjyväviljan määrää on lisätty kekseissä. Valikoimassa on myös keksejä, joissa ei ole käytetty lainkaan keinotekoisia lisäaineita. Vahvana taustatukenamme toimii tieteellinen tutkimuskeskuksemme, jossa tutkitaan niin raaka-aineiden kuten viljan ja kuitujen kuin ravintoaineiden ja ruokatottumustenkin vaikutuksia terveydelle.
Tasapainoa ruokavalioon GDA-merkintöjen avulla
GDAn- eli viitteellisen päiväsaannin merkinnän tarkoituksena on helpottaa sinua tekemään tasapainoisia, omaan ruokavalioosi sopivia valintoja. GDA-merkintä pakkauksessa kertoo yhdellä silmäyksellä, paljonko yhdessä annoksessa on energiaa ja ravintoaineita suhteessa viitteelliseen päiväsaantiin.

GDA-merkintä on vapaaehtoinen merkintä, joka ei korvaa mitään nykyisiä lakisääteisiä merkintöjä pakkauksissa. Merkintä on yhtenäinen ja on käytössä laajalti elintarvikkeissa, minkä vuoksi myös erilaisten tuotteiden ja niiden annosten vertailu on helpompaa.
GDA-arvot ilmoitetaan aina annosta kohden. Kekseissä annos on yksi keksi. Keksipakkauksesta voit katsoa esimerkiksi paljonko yhdessä keksissä on energiaa tai sokeria ja paljonko tämä määrä on suositeltavasta viitteellisestä päiväsaannista.

GDA on lyhenne sanoista "Guideline Daily Amount", eli suomeksi "viitteellinen päiväsaanti". Viitteellinen päiväsaanti -merkintä perustuu 2000 kcal:n päivittäiseen energiatarpeeseen. Arvo on keskiarvo, joka vastaa normaalipainoisen, kevyttä työtä tekevän ja kohtuullisesti liikuntaa harrastavan naisen energian tarvetta. Energian ja ravintoaineiden tarve vaihtelee, ja siihen vaikuttavat mm. sukupuoli, ikä, fyysinen aktiivisuus ja terveydentila.
gda
Mitkä keksit ovat vähälaktoosisia/laktoosittomia?
Valikoimassamme on useita laktoosittomia ja vähälaktoosisia keksejä.

Laktoosittomia keksejä ovat mm. kaikki LU Digestivet, LU Jaffa-keksit ja Paussi välipalapatukat, LU Bastogne, Marabou mörk choklad cookies, belVita Hunaja & Pähkinä, Tuc-kekseistä: Original, Paprika ja Barbeque, Tuc Break –keksit ja Ritz-keksit.

Vähälaktoosisia keksejä ovat mm. LU Domino Original, Fanipala Vähälaktoosinen Tummasuklaa Minttu, belVita –kekseistä: Rapea Kaura, Vilja & Maito ja Karpalo ja Tuc-kekseistä: Sour Cream & Onion, Garlic & Herbs, Cheese ja Bacon.

Koska tuotevalikoimamme muuttuu koko ajan, kannattaa tiedustella päivitettyä laktoosittomien tuotteiden listaa kuluttajapalvelustamme.
Mitä teen jos tuotteessa on jotain poikkeavaa?
Täytä sähköinen yhteydenottolomake tämän sivun alareunassa. Säilytä tuote ja pakkaus siltä varalta, että kuluttajapalvelumme pyytää sinua lähettämään näytteen meille.
Mitä rasvaa kekseissä käytetään?
Kekseissä käytetään sekä kasviöljyä että kasvirasvaa. Useimmissa kekseissä käyttämämme kasviöljy on rypsiöljyä ja kasvirasva palmuöljyä. Keksejä leivotaan myös pelkällä rypsiöljyllä, jolloin aineosaluettelossa on mainittu rypsiöljy ja sen määrä. Täytekekseissä käytetään kookosrasvaa.
Mitä on joidenkin keksienne ainesosaluettelossa mainittu kovetettu kasvirasva?
Kovetettu rasva on kookosrasvaa ja sitä käytetään täytekeksien täytteissä.
Mitä on nostatusaineet E500 ja E503?
Kekseissä käytetään lisäaineita vain vähän. Yleisimmin käytetyimmät ovat nostatusaineet natriumkarbonaatti (E500) ja ammoniumkarbonaatti (E503), joitä käytetään myös kotileivonnassa. Natriumkarbonaatti tunnetaan paremmin nimellä ruokasooda ja ammoniumkarbonaatti nimellä hirvensarvensuola.
Miksi lempikeksini valmistus on lopetettu?
Pyrimme koko ajan uudistamaan tuotevalikoimaamme ja vastaamaan yhä paremmin kuluttajien muuttuviin toiveisiin. Tuodessamme uusia tuotteita markkinoille, joudumme välillä poistamaan valikoimastamme joitakin vanhoja tuotteita. Mikäli haluaisit jonkin aiemmin markkinoilla olleen tuotteen takaisin valikoimaamme, voit lähettää toiveesi meille sähköisen yhteydenottolomakkeemme avulla.
Sponsoroitteko urheilu- tms. tapahtumia?
Suuresta lahjoituspyyntömäärästä johtuen pystymme tukemaan vain muutamia tarkkaan valittuja, suurehkoja tapahtumia.
Onko valikoimassa gluteenittomia keksejä?
Valikoimassamme ei tällä hetkellä ole gluteenittomia keksejä.

Yhteydenottolomakkeen kautta voit lähettää meille palautetta, kehitysideoita, kommentteja sekä kysymyksiä. Arvostamme mielipidettäsi ja otamme kaikki kehitysideat huomioon.